Hogyan vásárolj biciklit az interneten?

Hogyan vásárolj biciklit az interneten?A kerékpározás, biciklizés a népszerű hobbik közé tartozik, rengetegen vannak, akik így szeretik eltölteni szabadidejüket. Manapság a kerékpár, bicikli webshopoknak köszönhetően néhány kattintás csak egy új biciklit vásárolni, de azért érdemes körültekintőnek lenni, mielőtt a „rendelés” gombra kattintasz.

Alap tulajdonságok

Először is érdemes végiggondolni, hogy milyen kerékpárra lesz szükséged. Országútra vagy túrázásra kellene a bicikli? Milyen sűrűn fogod használni? Szükséged van a márkás biciklire, vagy elég egy olcsóbb változat? Ha ezekre tudod a választ, akkor neki tudsz állni a keresésnek.

A bicikli mérete

A laikusok nem biztos, hogy tisztában vannak vele, de a kerékpárok különböző méretekben vásárolhatók. Nem mindegy, hogy milyen méretet vásárolsz, a kényelem és a sérülésveszély miatt. Személyes vásárlásnál egyszerűen lehet méretet választani, ugyanis segíteni tudnak ebben az eladók. Webshopos rendelésnél azonban saját magadnak kell kitalálni a méretet. Erre a legegyszerűbb, ha személyesen bemész egy bicikli boltba, és ott megmondják neked, hogy milyen bicikli kell neked.

Szállítás és összeszerelés

Webshopos rendelés esetén figyelni kell arra, hogy összeszerelve érkezik-e a kerékpár, vagy darabokban. Ha összeszerelve, akkor nem lesz semmi gondod, összerakni azonban nem mindenki fogja tudni alkatrészekből a kerékpárt. A másik esetleges probléma, hogy előfordulhat, hogy a webshop több ezer forintos összeszerelési díjat kér el az összerakásért, akkor is, ha 4-5 darabban szállítja a biciklit. Ezt egy kis ügyességgel meg lehet spórolni.