Bőrkesztyű vásárlási tippek

Bőrkesztyű vásárlási tippekA bőrkesztyűk a klasszikus kesztyűk közé tartoznak, szinte minden funkciót el lehet velük látni, legyen szó munkáról, a kezek melegen tartásáról vagy akár a divatról. Ha bőrkesztyűt szeretnél vásárolni, akkor oda kell figyelni néhány dologra. Ezeket fogjuk megvizsgálni.

Először is döntsd el, hogy mire fogod használni a bőrkesztyűt, ugyanis ezzel jelentősen le tudod szűkíteni a lehetőségek számát, valamint biztosítani tudod azt is, hogy megfelelő kesztyűt szerezz be magadnak.

Ha fontos, hogy a kesztyű védjen a hideg ellen, akkor válassz béléses bőrkesztyűt, ugyanis bélés nélkül a bőrkesztyű nagy valószínűség szerint nem fogja a kezeket melegen tartani. Ha munkára kell, akkor olyan kesztyűt válassz, amely bírni fogja a teendőket, és esetlegesen a kezeket is megvédi. Pl., ha nehéz, vagy éles dolgokat kell cipelned, akkor figyelni kell arra, hogy a bőrkesztyűt ne vágják át ezek a dolgok, ugyanis az balesetveszélyes lehet.

Nagyon fontos a kesztyűk mérete is. A kéz méreténél kisebb kesztyűt hiába veszel, azt biztosan nem fogod tudni felhúzni. Arra is ügyelni kell azonban, hogy a kézméretnél nagyobb kesztyűt sem szabad választani. Ha csak a divat miatt vásárolsz bőrkesztyűt, akkor nem fog jól állni a nagyobb kesztyű. Ha munkára, teendőkhöz kell, akkor pedig meg fogja nehezíteni ezeket a teendőket, sőt, rosszabb esetben akár a baleset előfordulásának esélyét is növeli a nem megfelelő méret.